24 Ağustos 2011 Çarşamba

Tünelin Ucunda Işık

Bu iş çok zor. Somali inanılmaz bir kaos içinde. Devletin etkisi çok az. O yüzden diplomatik çözüm sonuç getirmedi bugüne kadar. Ancak biz çeşitli Batılı devletlerin karadaki bağlantılarla gemileri kurtardığını biliyorduk. Doğru veya değil, korsanların arkasında aslında Somali devletinin olduğunu duyuyorduk. Gerçekten istenirse bu işin çözülebileceğini biliyor, buna inanıyorduk.

Bu yüzden Türkiye ile Somali arasında sağlam bağlar kurulduğunda ve Türkiye Somali'ye yardım elini uzattığında o el 3 insanını da istesin dedik. Basın, sosyal medya ve bunu duyan herkes bize destek verdi.

Resmi olmayan ama güvenilir kaynaklardan olumlu gelişmeler duyduk. Sayın Başbakanımız konuyu gündemine almış ve Somali Cumhurbaşkanından 3 insanımızın Türkiye'ye teslim edilmesini talep etmiş. Bu iyi bir haber. Ama ilk paragrafta yazdığım nedenlerle bu yeterli olmayabilir, gerçek bir istek, baskı ve niyetinin ısrarla gösterilmesi gerekiyor. (bu elbette benim gibi diplomasi cahili bir insanın yorumları ama biraz konu hakkında bu zamana kadar çok okumuş ve konuşmuş olduğumdan ama daha çok orada bir 'can'ım olduğundan haddimi biraz aşmayı hakkım görüyorum)

Devletimizin sahip çıkacağına emin olmakla beraber bir abla olarak bunun takipçisi olmayı da kardeşime ve diğer Türk gemicilerin benim desteğimi bekleyen eşlerine görevim olarak kabul ediyorum. Sizlerin de dilekçe (yeni bir içerikle) ve sosyal medyada duyurarak bu konuya destek vermenizi rica ediyorum.

Şimdiye kadarki ve şimdiden sonraki destekleriniz için çok teşekkürler...


1 yorum:

  1. Çok çok çok sevindim.. Heyecan içinde okudum Banu.. Elimizden geleni yapalım da dönsünler artık...

    YanıtlaSil